Studierabatter vedrørende ‘Musik og underholdning’


Fem oplevelser med studierabat til studerende

torsdag, november 14th, 2019

Livet som studerende er lidt sjovere, hvis man indimellem tager sig nogle pauser og kommer ud og oplever noget sjovt. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, så derfor kommer vi her med fem forslag til oplevelser, hvor du får studierabat som studerende. 

København – Nordisk Film Biografer Pala” (CC BY 2.0) by corno.fulgur75

Danmark har et væld af kulturelle tilbud året rundt, men det kan måske være svært at finde 1200 kroner i sit SU-budget til en koncertbillet eller en fodboldlandskamp. Men hvis man ikke stiler efter at skulle se Coldplay eller det danske herrelandshold, kan man sagtens finde underholdende begivenheder til en pris, der kan betales, og måske ovenikøbet spare noget af prisen gennem studierabat. Vi kommer her med nogle forslag til, hvad du som studerende kan lave. 

Teater, biografer og museer med studierabat

Der findes mange forskellige teatre, biografer og museer, som skilter med rabat til studerende. Hos fx Cinemaxx’ biografer kan man fra mandag til torsdag få 10 kroners rabat på billetter ved forevisning af gyldigt studiekort, og det samme gælder mange af Nordisk Films biografer. I Storkøbenhavn og flere steder på Sjælland, i Odense, Aarhus og Aalborg kan man via billetportalen teaterbilletter.dk få rabat på forestillinger hos over 100 teaterproducenter på 50-75 kr. pr. billet. Rabatten gælder studerende over 25 år, mens børn og unge i grupper på seks kan gå i biografen sammen til særligt billige priser. Også flere af de danske museer giver rabatter til studerende. På det Det Nationale Fotomuseum får du 10 kroners studierabat på billetten til 35 kroner, på Frilandsmuseet får man minimum 30 procents rabt som studerende, i den Gamle By i Aarhus får man 20-30 procents rabat (afhængigt af årstiden), og det samme gælder Roskilde Museum, som indeholder fortællingen om en af Danmarks ældste byer. 

Foto: AaB-FCN af Tomasz Sienicki [CC BY-SA 4.0]

Sportsbegivenheder med studierabat

Danmark er en sportsentusiastisk nation med mange tilbud om både at dyrke og overvære sport. Flere af de største Superligaklubber som for eksempel AaB. Aab klarer sig dog lige nu kun hæderligt og er ikke blandt bookmakernes favoritter på sportsvæddemål til at vinde Superligaen i 2019/20. Til gengæld har studerende siden 2013, hvor ordningen blev indført som et forsøg, kunnet købe billetter til hjemmekampene på Aalborg Stadion med studierabat. Mens en ståplads for ikke-studerende koster 125 kroner, kan studerende på kampdagen købe en billet til 80 kroner med et gyldigt studiekort. Så det er værd at tjekke om andre klubber i nærheden af dig også tilbyder det samme. 

En anden sjov og fire-årlig tilbagevendende sportsbegivenhed er DGI’s Landsstævne. I 2017 blev den afholdt i Aalborg, og i 2021 er det Svendborgs tur til at være vært for det store arrangement. Fire dage med 25 forskellige idrætsgrene, 400 aktiviteter, 25.000 deltagere, hvoraf 45 procent under 30 år deltog i Aalborg, der bød på idræt, koncerter og fester. Udover studierabat på billetter til de programsatte optrædener, er det også muligt gratis at være tilskuer til flere af de aktiviteter, som foregår rundt omkring ved stævnet. 

Der findes mange muligheder for at få studierabatter til events og arrangementer, og hvis du ikke kan se noget på deres hjemmeside, kan du altid kontakte arrangøren direkte og spørge, om de giver studierabat. 
 

Studierabat på Studenterrevyen

mandag, marts 7th, 2011

Årets Studenterrevy bærer navnet “Alle Lige Skæve” og byder på massevis af fængende melodier, der sammen med den skarpe og bidende humoristiske tone gør revyen 2011 til en helt særlig og god oplevelse.

Som studerende med gyldigt studiekort kan billetter rekvireres til 60 kr mod normalprisen på 135 kr.

Adresse:
Folketeateret Lille Scene,
Grøndalscentret,
Hvidkildevej 64
2400 København

Telefon:
33 32 15 11

E-mail: studenterrevy@live.dk
Hjemmeside: www.alleligeskæve.dk

Studierabat på licens

fredag, juli 30th, 2010

Der er mange studerende, der tror at DR giver studierabat på licensen. Men desværre…der gives i henhold til Bekendtgørelsen om licens ikke rabat til studerende.

Folketinget som fastsætter reglerne om licens har vurderet, at der ikke er grundlag for en generel ungdoms- eller studierabat på licens.