Tjen penge til studiet: Lær at spille poker

Poker er blevet en af verdens mest populære bettingspil både i poker rum online og live ved poker bordet, som nu faktisk med nyt digitalt udvikling også er muligt hjemmefra. I 2003 vandt den danske Peter Eastgate 53 millioner kroner med førstepladsen i ‘World Series of Poker’. Der skal dog sædvanligvis meget tid og hårdt arbejde til, før man kan nå han niveau. Alligevel kan det være sjovt og lidt blæret at vise sig frem når man byder vennerne over på en pokeraften. Her finder du ud af, hvordan du spiller poker – nærmere sagt Texas Hold’em, som ikke overraskende først blev populært i Det vilde vest.

Det kan være en god idé at øve sig lidt online, så man har en god idé om, hvordan spillet fungerer, før man kaster sig ud i det live ved bordet. Det kan blive dyrt, hvis man ikke passer på, men man kan nemt starte træningen på de mange kasinosider der byder dig velkommen med gratis spins og bonusser, hvis man vil have et spil eller to online.

Det basale

Egentlig er poker ret enkelt: Du og de andre spiller får hver to kort på hånden (dine ‘lommekort’), mens dealeren lægger fem kort på bordet. De fem kort på bordet ligger med billedsiden nedad, og det er meget vigtigt, at de andre spillere og dealeren ikke kan se dine kort. Du skal kunne kombinere dig frem til en god hånd ved til sidst at kombinere fem ud af de syv kort, du har til rådighed fra bordet og dine lommekort. Hænderne fungerer faktisk ligesom i Yatzy.

Væd på dine egne og andres kort og kropssprog

Det svære ved poker er, at du skal vurdere dine chancer i forhold til dine medspilleres samtidig med, at du skal håbe på, der kommer gode kort frem på bordet. De to første spillere til venstre for dealeren tvinges til at lægge det beløb ned, I er blevet enige om i starten af spillet, og det gør de med chips, før dealeren overhovedet er begyndt at fordele kortene. (Dealerskabet rykker videre for hver ny runde.) Hvis man sidder med to dårlige kort fra starten af (f.eks. klør 2 og hjerter 3), kan man vælge at sige “fold” og melde sig ud af runden. Mener man, at man har nogenlunde kort, eller at det er for tidligt til at sige noget, matcher man beløbet fra spiller 1 og 2. Hvis man er modig eller dumdristig nok, kan man vælge at fordoble (og så videre) de første bets.

Når man har været alle spillere rundt, vender dealeren de tre første kort på bordet, og så tager man endnu en omgang rundt om bordet. Hvis man ikke har lyst til at ‘raise’ beløbet eller folde, kan man banke på bordet to gange. Raiser nogen, må man selv gøre det samme for at blive ved med at spille. Man tager endnu en omgang efter det fjerde kort vendes og det samme efter det femte, hvis man når så langt (dvs. at der stadig er mindst to spillere med).

Lykkes det nogen at overbevise alle andre om, at de sidder med suveræne kort, så alle andre folder, vinder de runden og behøver ikke at vise kortene. Hvis man når til sidst, viser første spiller sine kort. Anden eller tredje spiller behøver kun at vise dem, hvis de har en bedre hånd. På den måde behøver man i mange tilfælde ikke at afsløre, om man bluffer. Når runden er overstået og en af spillerne har vundet beløbet på bordet, begynder man en ny runde. Og at lære hinandens ‘tells‘ at kende.

Det er altid godt at lære reglerne og den gode taktik at kende før man spiller og sætter noget på spil og så kan denne guide være nyttig.