Bliv konge eller dronning af pisten: Sådan vælger du ski

Det er aldrig for tidligt til at forberede sig på den kommende vintersæson, og alt det der hører sig med. Den årlige skitur er for mange danskere en ferie, som de bare ikke må gå glip af. Det er en unik måde at afstresse på, da du ikke ligger på stranden hele dagen. På pisten er man aktiv, og du kan stadig få en solid tanning-line rundt om skibrillen. En skitur tilbyder utrolig mange muligheder for at have det sjovt med venner og familie, og ofte fortsætter festen også på afterski, når løjperne lukker. Men hvordan forbereder du dig bedst på vinterferien? Det kan også være, at du er en så stor ski-entusiast, at du benytter enhver feriemulighed, du har, til at drage afsted mod bjergene. Sådan bliver du konge eller dronning af pisten med de helt rigtige ski.

3 gode overvejelser til valg af ski

Ski er dyre, og det kan godt være, at du måske får brug for et lån, hvis du ikke har det økonomiske roderum til at købe de bedste ski på markedet. Det kan derfor være særdeles fordelagtigt at optage et lån, da det altid er en dårlig idé at gå ned på udstyr. Læs mere om dine muligheder her.

Hvilken skilængde skal du have?

Du bør altid være opmærksom på skilængden, da det gerne skal passe nogenlunde med din egen højde. Hovedreglen er længden af skiene gerne skal være mellem din hage og toppen af hovedet. Der er dog mange ting, der også spiller ind – herunder vægt, niveau, og hvad du skal bruge skiene til.

Hvilket niveau er du på?

Er du en nybegynder, kan det være en fordel med en mindre ski. Du skal gå efter et blødere materiale og en ski, der er smallere under foden. Du skal gerne have en ski, der svinger nemt.

Er du øvet, bør du undersøge dine muligheder for en stivere ski. Her kan du også begynde at eksperimentere med skityper som Cambers og Rockers, der måske også har twin tips, hvilket gør, at du nemmere kan lave tricks baglens.

Hvilket terræn løber du i?

Skal du blot bruge skiene til pisten? Kan du lide at køre off-pist? Det kan goså være, at du er til langrend, og så skal du have en anden type ski.

Tag på udkig

Tag ud og se, hvilke muligheder butikkerne har. De har ofte et hjælpsomt personale, der ved meget om skiløb.